3 tipy, jak správně skladovat pečivo

Jak skladovat pečivo doma a jak v prodejně

Křupavá houska ke snídani nebo vláčný krajíc chleba jsou velkou pochoutkou. Aby nám pečivo doma vydrželo co nejdéle a co nejchutnější, zkusme několik doporučení profesionálů.

FESCHU doporučení pro skladování pečiva doma: boxy nebo dózy na pečivo

Správné skladování je zásadní pro dobrou životnost pečiva. Speciální boxy na chléb (chlebníky) nebo keramické nádoby jsou ideální. Víko bez glazování udržuje vyváženou teplotu i vlhkost, takže pečivo nevyschne a nebezpečí pro plísně je malé. Ideální je také zabalení chleba do lněné utěrky, tak jako to dělaly naše babičky. Chléb může dýchat a neokorá. Další variantou jsou vakouvé dózy, ze kterých se odsaje vzduch, takže plísně se na pečivu neobjeví delší dobu.

Trvanlivost: 1 – 7 dnů nebo zmrazit

1 den: je třeba počítat s tím, že rohlíky a křehké pečivo vydrží čerstvé jeden den. Pokud je ještě čerstvé a křehké zmrazíte, pak se prodlouží jejich životnost na 6 – 8 měsíců.

3 – 5 dní: pšeničný chléb má dobu spotřeby několik dní, tmavší pečivo vydrží obvykle déle.

7 dní: žitný chléb a tmavší pečivo obvykle vydrží déle než bílé

9 dní: celozrnné pečivo, které vydrží nejdéle

I ztvrdlé pečivo lze v kuchyni využít

Fintou našich babiček bylo tvrdší chléb rozpéct nebo z něj udělat topinkyZtvrdlé pečivo využijeme jako strouhanku nebo chlebové krutony do polévky, do salátů nebo na knedlíky. Tmavý chléb je vhodný pro vydatná zapečená jídla a do polévek, zatímco světlý chléb lze použít při vaření sladkých jídel, jako je například žemlovka.

A jak uchovat pečivo čerstvé a křupavé prodejně potravin či pekařství?

Pokud provozujete prodejnu s čerstvým zbožím – ať už je to prodejna s potravinami, pekárna, cukrárna nebo řeznictví – víte, že prezentace vašich produktů je klíčem k úspěchu. Čerstvé potraviny musí nejen chutnat skvěle, ale také vizuálně lákat k nákupu. Zákazníkům chcete ukázat, že vaše pečivo je křupavé, ovoce svěží a maso dokonale čerstvé. Jak toho docílit? Klíčem je správná vitrína a vhodné osvětlení.

Každá prodejna, každý druh potravin si zaslouží tak trochu jiný přístup, a proto u nás ve FESCHU nenabízíme jen vitríny a osvětlení, ale také komplexní poradenství. Pomůžeme vám vybrat tu správnou vitrínu i osvětlení na míru vašim potřebám. Ať už prodáváte čerstvé pečivo, ovoce a zeleninu, zákusky nebo maso – víme, jak vám pomoci zaujmout vaše zákazníky a zvýšit váš obrat.

Nechte si navrhnout to správné řešení pro vystavení a skladvání zboží ted a tady:

FESCHU Matějovo pekařství Černá Hora vitríny
FESCHU Pekařství a cukrářství SÁZAVA Pardubice 2 vitríny

Zaujal vás náš přístup?

FESCHU logo

Neodcházejte s prázdnou!
stáhněte si e-book

Desatero úspěšné prodejny

Máme pro Vás 10+1 nápadů a rad na co se zaměřit při otevírání, rekonstrukci, ale i provozu Vašeho současného obchodu.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů a komunikací za účelem vyřízení Vašeho požadavku. Více na: Zásady ochrany osobních údajů.